Radimir Čačić/Izvor: Nacionalno

Varaždinski župan Radimir Čačić izjavio je novinarima u nedjelju u Ludbregu, kako je predložena porezna reforma ministra Zdravka Marića kozmetika, ali u svakom slučaju bolje nego da se dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto.

Župan Čačić posjetio je Ludbreg gdje je bio na središnjem misnom slavlju u Prošteništu Predragocjene Krvi Kristove u prigodi svečanosti “Dani ludbreške Svete Nedjelje”.

Upitan od novinara da komentira najavljenu poreznu reformu procijenio je da će realno jedinu korist imati oni s neto plaćama većim od 17,5 tisuća kuna, a svi ostali osjetit će pomake između 30 i 50 kuna na mjesečnoj razini.

“Relativno beznačajno, ali u svakom slučaju bolje nego da se te iste dvije milijarde bacilo kroz smanjenje PDV-a za 1 posto, jer bi time samo pomogli i podržali poduzetnike i tvrtke izvan Hrvatske”, rekao je Čačić.

Osim porezne reforme komentirao je i reformu školstva za koju je rekao da je – čak manje od kozmetike.

“Porezna reforma je bar kozmetika, a ovdje nije ni to. Sedamdesetak škola od kojih, koliko vidim, pola neće dobiti ni udžbenike. Ako nismo uspjeli za 70-ak škola osmisliti procedure i definirati potrebne materijale – udžbenike i bilježnice, onda ne znam što ćemo ako se stvarno budemo primili nekog posla. Ali, za spotove je jako dobro”, izjavio je Čačić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here