Čačić o izlasku Posavca iz HNS-a: “Pa ta stranka ionako više ne postoji!”

Danas je, nakon 15 godina iz HNS-a otišao Matija Posavec.

Izlazak Posavca iz stranke komentirao je za Dnevno.hr župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji je nekada bio predsjednika HNS-a.

“Koliko sam vidio, Matija je na konferenciji rekao da je on iznosio svoje stavove u stranci, no nitko ih nije uvažavao. Konkretno, najveći je problem bila krađa glasova. HNS je ukrao glasove svojih liberalnih birača na način da su kasnije ušli u koaliciju s HDZ-om. Posavec se na tome javno ispričao, no vodstvu stranke to nije palo na pamet, ipak su im važnije visoke funkcije u Vladi i u poduzećima”, rekao je Čačić, pa dodao:

Matija je to trebao davno učiniti. Izlazak iz stranke dobar je i razumljiv potez, no, po meni, ovo se dogodilo puno prekasno. Nakon svega što se dogodilo, apsolutno je jasno da HNS ne mari ni za kakav javni interes, nego isključivo za svoje visoke funkcije. Dobro je da je izašao, time je vratio kredibilitet sebi i svojem političkom djelovanju.

Iako je Posavec na konferenciji jasno dao do znanja da se do kraja mandata neće priključiti ni jednoj političkoj stranci i opciji, već će biti nezavisni župan Međimurske županije, Čačića smo upitali postoji li šansa da Posavec nakon toga prijeđe u redove njegovih Reformista, prenosi Dnevno.hr

“Mi smo stalno u komunikaciji i imamo korektne i dobre odnose. Na kraju, međimurska županijska organizacija HNS-a na čelu s Posavcem bila je jedina koja je glasala protiv mojeg izbacivanja iz HNS-a, a time su pokazali stav i poštenje. Otvoreni smo za sve opcije, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati”, ističe Čačić.

‘HNS više ne postoji’

Na pitanje smatra li da će HNS-u nakon izlaska Matije Posavca iz stranke ponovno pasti ionako slab rejting, Čačić nam je rekao:

HNS više ne postoji. Niti jednog zastupnika ova stranka više neće dobiti u Saboru. Opstat će do nadolazećih parlamentarnih izbora, a nakon toga, HNS nikome neće biti potreban te neće postojati”, zaključio je varaždinski župan.

Nacionalno/Dnevno.hr