Čačić: Nismo bili mirni, neće nas u u ovim kvalifikacijama

HRT

Nismo bili mirni i izgubili smo dva važna boda, kazao je nakon kvalifikacijske utakmice za SP 2018 s Finskom (1:1) u Rijeci izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. 

Dali smo sve od sebe, igrači su se jako potrošili. Primili smo gol u samoj završnici jer nismo bili mirni i koncentrirani. Nedostajalo je mirnoće u tim zadnjim trenucima u obrani, ali i mirnoće u napadu.

Postigli smo željeni gol, a potom su uslijedili i problemi s Brozovićem i Mandžukićem, koji su nagomilali na zdrastvene probleme i otkaze i prije ove utakmice. Moj je dojam da nas je sreća napustila tijekom ovih kvalifikacija, kazao je Čačić u izjavi za HTV, dok je s tribina odzvanjalo “Čačiću odlazi”.

Plan igre je bio držati loptu i pas-igrom dolaziti u završnicu. Ali eto, Finci su nam zasluženo uzeli taj bod. Ne shvaćam otkud dolika nervoza na terenu u završnici, mi imamo igrače koji mogu smiriti igru.  

Sami smo se doveli u ovakvu situaciju i čeka nas teška utakmica u Ukrajini u kojoj moramo izboriti barem doigravanje. Moramo se usredotočiti i napraviti sve da se izvučemo, ali moramo vidjeti kakvo će biti zdrastveno stanje, zaključio je Čačić.