Butković: Vlada će pronaći cjelovito rješenje za poplavljena područja

Poplavljena zadarska područja posjetili su danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

Ministar Butković izjavio je kako gradovi i općine iz svojih sredstava ne mogu pokriti sve nastale štete. Nakon što župan proglasi elementarnu nepogodu, nakon što se izrade troškovnici, Vlada će pristupiti pronalaženju cjelovitog rješenja svih problema, naglasio je.

Ministar Ćorić pojasnio je kako je pod ogromnim količinama padalina došlo do prelijevanja nasipa… voda je bila pola metra iznad nasipa, a onda je u jednom trenutku došlo do probijanja nasipa u dužini od 50 metara. Naglasio je kako su stručnjaci koji su obišli teren preliminarno utvrdili da probijenje nasipa bilo neizbježno. Ispričao se javnosti zbog krivih izjava koje su jučer došle iz Hrvatskih voda, javlja HRT.

To je bila snaga koja se nije mogla zaustaviti, rekao je gradonačelnik Nina Emil Ćurko. Rekao je kako nije bio problem probijanje brane već bujica vode koja se 15 kilometara od Nina slila u jedno korito i krenula prema gradu. Spomenuo je da je takva situacija bila prije i prije 55 godina.