Butković: U 2017. potpisano 16 ugovora, iz EU fondova više od 8 milijardi kuna

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je u četvrtak da je glede povlačenja novca iz EU-a 2017. bila godina prometa te da je dosad s EU fondovima potpisano 16 ugovora ukupne vrijednosti veće od 8 milijardi kuna.

“Ove sam godine potpisao 16 ugovora ukupne vrijednosti preko osam milijardi kuna bespovratnih sredstava. To su novi ugovori, a što se tiče samog izvršenja tih ugovora, ono je manje od osam milijardi kuna. Sutra ću na sjednici Vlade u Osijeku potpisati 17. ugovor za tramvajsku infrasturkturu i nove autobuse u gradu Osijeku, ukupne vrijednosti 220 milijuna kuna”, naveo je Butković uoči sjednice Vlade, ocijenivši da je što se tiče sektora prometa ove godine povlačenje novca iz EU-a odrađeno jako dobro.

Kako je istaknuo, najveći projekt koje će se financirati EU novcem je Pelješki most, za koji se čeka odluka o odabiru izvođača. Odluka o odabiru izvođača je na Upravi Hrvatskih cesta, rekao je, ponovivši da se radi o složenom procesu u kojem se treba vrlo detaljno pregledati svu dokumentaciju.

Kako je najavio, vrlo brzo, do kraja ove godine, očekuje se potpisivanje ugovora za izgradnju Pelješkog mosta, pod uvjetom da ne bude žalbi na odabir izvođača. Naime, pojasnio je, svi zainteresirani u postupku se mogu žaliti, a tek nakon žalbenog postupka potpisuje se ugovor s izvođačem i kreću radovi.

Nije želio licitirati o rokovima početka gradnje Pelješkog mosta, dok je za most kopno Čiovo rekao da se radi.