Butković: Rijeka, Istra i PGŽ bitno bolje nego prije četiri godine

Nositelj kandidacijske liste HDZ-a za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković, poručio je u četvrtak kako su Rijeka, Istra i Primorsko-goranska bitno bolje, drugačije i uspješnije nego prije četiri godine.

Na listi su dva aktualna ministra, direktor Hrvatske turističke zajednice, tri saborska zastupnika i drugi koji su pokazali da znaju voditi procese i rješavati probleme na lokalnoj, ali i na državnoj razini”, rekao je Butković predstavljaljući listu u Rijeci.

Protekle četiri godine, kazao je, zahvaljujući Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću u Istri i Primorsko-goranskoj županiji u provedbi su bili veliki infrastrukturni projekti, među kojima gradnja bolnica u Rijeci i Puli, ulaganja u Luku Rijeka, u aglomeracije.

Nastavljamo s gradnjom punog profila istarskog ipsilona, a do kraja godine počinjemo s bušenjem druge cijevi tunela Učka, poručio je.

Hrvatsku, kaže, čeka izazovno razdoblje.

Nakon turističke sezone trebat će osigurati da se gospodarstvo vrati na razine prije pandemije koronavirusa. Pokazali smo kako se brane životi i radna mjesta tijekom krize, poručio je.

Dodao je i da su ovo izbori za premijera. “Građani biraju između sigurnih radnih mjesta, plaća i mirovima ili eksperimenta. Mi smatramo da je Plenković bolji izbor od Davora Bernardića”, poručio je.

Drugi na listi Gari Cappelli rekao je da su lista i HDZ kontinuitet domoljublja, državnosti, narodnjaštva i demokršćanstva. Vlada je zaslužna za sigurnost zemlje, a time je dan ogroman kredit turizmu. Ni u jednoj turistički konkurentnoj zemlji u okruženju i šire nemaju turističke sezone, nigdje se ne čeka u četiri kolone za ulazak u zemlju, rekao je.

 Treći na listi Anton Kliman poručio je: „Dok je HDZ na vlasti u državi u Istri se radi i ona ide naprijed, a kad je SDP na vlasti Istra staje.“