Burić: Prijedlog riječkoga proračuna “jugoslavenski i antiriječki”

Predsjednik političke stranke Nezavisne liste Bure Hrvoje Burić rekao je u utorak na konferenciji za novinstvo u Rijeci da je predloženi proračun Grada Rijeke za 2020. godinu “jugoslavenski i antriječki”.

 U gradskom proračunu za sljedeću godinu i projekcijama proračuna za iduće dvije godine predviđa se dodatno izdvajanje za brod “Galeb”, a istodobno se ne previđaju nova ulaganja u izgradnju ili proširenje dječjih vrtića u gradu, istaknuo je Burić.

 Nakon izglasavanja u Gradskom vijeću kreditnog zaduženja za obnovu i uređenje broda “Galeb” predloženo novo izravno izdvajanje iz proračuna za 2020. od 1,9 milijuna kuna te još 1,3 milijuna u projekcijama za 2021. za istraživanje i dopunu stalnog postava broda “Galeb” te snimanje dokumentarnog filma o njemu je druga faza prevare građana, rekao je.

 U projekcijama proračuna za 2021. i 2022. godinu nisu predviđena ulaganja u gradnju planiranih dječjih vrtića na Rastočinama i Martinkovcu, a to je namjerna gradonačelnikova antidemografska politika, ustvrdio je Burić i dodao da se ne ulaže ni u obnovu krova Dvorane mladosti, a povećava se iznos za subvenciju gradskog prijevoznika Autotroleja.

 Burić je istaknuo da je na ovim predsjedničkim izborima, po službenim podatcima, u Rijeci 3600 birača manje nego na parlamentarnim izborima prije tri godine. Smanjuje se broj stanovnika, a gradonačelnika nije briga za djecu i mladost, rekao je.