Foto HINA/ Dario GRZELJ

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi i prijetnji trojici stražara.

Vijest doznaje Večernji list.

Podsjetimo, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska straža iznosila njegova stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio službenicima straže koji su to radili da “neće izaći živi”.

Bunjac je predsjedavajućeg Milijana Brkića (HDZ) nazvao pametnjakovićem, stražare je vrijeđao, a nakon što mu je straža uzela mobitel jednom je poručio da “neće živ izaći odavde” ako mu još jednom nešto uzme iz ruke.

“Pojedini zastupnici namjerno traže incident da dođe do ove vrste fizičkog kontaka da mogu optužiti Sabor i stražu da se ponašaju neprimjereno prema njima. Ovo je prijetnja smrću i to treba osuditi. Na snimci se vidi da je straža bila vrlo obzirna. Imam razumijevanja za te ljude, znam da im nije lako. Razumijem i predsjedavajućeg koji nema kuda ako želi održati red i nastavak sjednice, nikako nemam razumijevanje za ponašanje zastupnika.”, rekao je Jandroković.