Bulj traži rasvjetljavanje okolnosti Evo TV-a

Zastupnik Mosta Miro Bulj u srijedu je na konferenciji za novinare ponovno zatražio da se rasvijetle okolnosti uništavanja Evo TV-a, istaknuvši da je u više navrata upozoravao na čudne i sumnjive okolnosti kojima se uništila uspješna tvrtka u državnom vlasništvu kako bi se tako obezvrijeđena isporučila u strane privatne ruke, odnosno, HT-u.

Kazao je da nije dobio odgovor na pitanje zašto je HAKOM odbio produžiti koncesiju hrvatskim tvrtkama HP, OiV i HP produkcija za naplatnu zemaljsku televiziju Evo TV.

“Ako će te  frekvencije jednog dana nekom trebati, moglo se navedenim tvrtkama produljiti mogućnost nesmetanog rada do tada, uz uvjet da će morati prilagoditi svoju opremu novom frekvencijskom spektru u momentu kada bude trebalo osloboditi sadašnje frekvencije. Zašto to nije učinjeno?“, zapitao je Bulj.

Zanima ga i kako je bila „moguća prodaja HP produkcije, tvrtke koja je u stopostotnom vlasništvu državne tvrtke Hrvatske pošte, bez javnog natječaja“.

“Tko je ozakonio kriminalnu mogućnost otuđenja državne imovine na način da državna tvrtka osnuje svoju tvrtku, na nju prenese državnu imovinu, a ministar onda blagoslovi prodaju te imovine bez javnog natječaja“, kazao je.

Bulj pita što o svemu kaže AZTN, s obzirom na to da je Europska komisija upozorila da i bez preuzimanja EvoTV, HT ima preveliki udio na hrvatskom tržištu.

“Zašto nitko iz nadležnih institucija nije reagirao na izjavu iz HT-a, objavljenu u medijima, da preuzimanje Evo TV-a nije stvar AZTN-a. Bi li se predsjednik uprave DT-a (Deutsche Telekom) u svojoj zemlji usudio kazati da se njemačka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ne smije baviti kontrolom udjela DT-a na njemačkom tržištu“, poručio je Mostovac.

Zapitao je kada će se nadležne institucije pozabaviti ovim kriminalnim aktivnostima i početi kazneno goniti pojedince koji su naredili, odnosno, proveli uništavanje uspješne hrvatske tvrtke i njezine predaje HT-u.