Bulj: ” Nisam se odrekao progonjenog generala Ante Gotovine i zbog sramotnog dodvoravanja uprave VAD-a premijeru Ivi Sanaderu zabranjeno mi je sudjelovanje u Sinjskoj Alci”

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

Saborski zastupnik Most-a Miro Bulj reagirao je na Facebook stranici na svoj dobro poznati način na natpise, kako kaže u Večernjem listu, gdje alkarski arabambaša Ivo Vukasović Parin govori o njegovom izbacivanju iz Alke.

Alkarski arabambaša Ivo Vukasović Parin u današnjem Večernjaku govori o tome kako sam izbačen iz Alke i kako mi je 2007. zabranjeno sudjelovanje a kao razlog navodi činjenicu da se nisam htio obući. Ali ne objašnjava pozadinu cijelog slučaja.

Naime, u proljeće 2007. u Sinj dolazi predsjednik Vlade Ivo Sanader radi postavljanja temeljnog kamena za izgradnju Alkarskih dvora. U svečane odore oblači se cijela alkarska povorka. Odbio sam se obući jer je bilo predviđeno da Sanader postavi kamen temeljac za Alkarske dvore iako je temeljni kamen za Dvore još 1999. postavio general Ante Gotovina, u to vrijeme uznik u Haagu.

Sakrili su ploču kojeg je postavio Gotovina da bi Sanader postavio novi kamen temeljac, pa sam se odbio obući i u civilu na prepunoj Sinjskoj pijaci Sanaderu rekao: “Doći će i tebi kraj, nećeš naše generale locirati, identificirati, uhićivati i transferirati.”

Časni sud VAD-a sankcionirao me je ukorom, mjerom pred isključenje, a zabranjeno mi je sudjelovanje u alkarskoj povorci. Dakle, zbog toga što se nisam odrekao progonjenog generala Ante Gotovine i zbog sramotnog dodvoravanja uprave VAD-a premijeru Ivi Sanaderu zabranjeno mi je sudjelovanje u Sinjskoj Alci.

Isti ti koji su mi zabranili sudjelovanje generala Gotovinu su nakon oslobađajuće presude i povratka u Domovinu proglasili počasnim članom VAD-a.

ZAŠTO MI JE ZABRANJENO SUDJELOVANJE NA SINJSKOJ ALCIAlkarski arabambaša Ivo Vukasović Parin u današnjem Večernjaku…

Objavljuje Miro BuljUtorak, 14. kolovoza 2018.