Bulj: Ne smijemo dozvoliti da nam četnici upravljaju Zakonima

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Na dnevnom redu današnje sjednice Sabora je prijedlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji koji bi na cjelovit i jednostavniji način trebao regulirati sva njihova prava.

Saborski zastupnik Miro Bulj istaknuo je kako je Zakon prvo trebao vrijediti od 1.siječnja 2018., a da je sada pomaknut za godinu dana, od 1.siječnja 2019. godine.

Poručio je i kako u Hrvatskoj i dalje imamo četničke spomenike te da od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, “četnika koji komentira ovaj Zakon”, treba tražiti odštetu.

“Vi spominjete da je Domovinski rat temelj hrvatske države, ali trebamo zaustaviti izjave od vaših koalicijskih partnera, Milorada Pupovca, koji je usporedio generala Bobetka sa Slobodanom Miloševićem.

Nije dostojanstvo Domovinskog rata ako govorimo samo o jedanaestorici poginulih iz HOS-a dok u Hrvatskoj imamo četničke spomenike Šoškočaninu i ostalima. I nije dostojanstvo dok Hrvatska ne bude od Vučića četnika, koji komentira ovaj Zakon, zatražila ratnu odštetu od 45 milijardi eura pa će biti i za branitelje i za sve ostale socijalne kategorije”, kazao je Bulj.

Dodao je i kako treba zahvaliti i onim Srbima koji su pomagali Hrvatima u ratu.

“Ima takvih, u mom mjestu ih ima. Ovo nije govor mržnje, ali ne smijemo dozvoliti da nam četnici upravljaju Zakonima”, poručio je.