Bulj: “Ministar Ćorić je ekološka štetočina i zapošljava osobu sa dvije stranačke iskaznice a ne braniteljicu”

16. sjednica Hrvatskog sabora

Saborski zastupnik Miro Bulj danas je u Saboru prozvao ministra Ćorića ekološkim štotočinom optuživši ga i protuzakonito zapošljavanje u Nacionalnom parku Krka.

“Unatoč prvomoćnoj presudi da je ravnateljica NP Krka Nela Slavica protuzakonito zaposlena i da se nije poštivao zakon o hrvatskim braniteljima ministru Ćoriću je puno bitnije da se zaposli gospođa koja ima dvije stranačke iskaznice od HNS-a i HDZ-a, nego gospođa Zmijanović koja je braniteljica i koja ima bolje stručne kvalitete”, kazao je Bulj.

Upitao je sa govornice hrvatske branitelje:

“Kako se osjećate na današnji dan, i zbog čega odlazite vi i vaša djeca iz Hrvatske, vjerovatno zbog toga što je nekima bitnije da kandidatkinja za ravnatelja NP Krka ima dvije stranačke iskaznice HNS-a i HDZ-a, a ne što hrvatska braniteljica Zmijanović ima bolje stručne kvalitete i unatoč pravomoćnoj presudi nije zaposlena jer se ministar Ćorić bahato ponaša. Žao mi je što ovdje nije i ministar Medved koji nije na Odboru čvrsto stao iza braniteljice, a ni Đakić se nije pokazao koji je kalkulirao kada sazvati sjednicu. Žao mi je što ti ljudi nisu stali iza braniteljice a pozivaju se na današnji dan samostalnosti Hrvatske”.

Dodao je da je tražio tematske sjednice no ipak su ministar Ćorić i župan Pauk imali toliko carstvo da zaposle osobu koja ima gore uvijete za zaposlenje nego hrvatska braniteljica.