Bruno Langer: “Jakovčić je kupio cijelo selo sa crkvom za samo 70.000 kn”

Foto: Ernest Sečen

Bruno Langer, vođa kultnog benda Atomsko sklonište, poznat je i kao žestok kritičar bivšeg predsjednika IDS-a, bivšeg župana, a sada europarlamentarca Ivana Jakovčića. Stoga je logično da se oglasio i u povodu aktualnih zbivanja u pulskom Uljaniku, u koja je Jakovčić itekako upleten.

“Jaković je najveći trgovac nekretninama u Hrvatskoj; svojima i sebi istarsku zemlju prodaje po nekoliko kuna za četvorni metar, što je dovelo do toga da danas u Istri imamo više od 50 članova IDS-a, ili IDS-u podobnih ljudi, koji svaki pojedinačno teži barem dva milijuna eura.

Sam je vlasnik sela Sv. Juraj u sklopu kojega je i crkva, a samo selo je popločano kamenim pločama koje su skinute iz stare pulske jezgre.

Iz Eufrazijeve bazilike stare stoljetne sakralne grede završile su u njegovu vinskom podrumu, koji je gradio bez građevinske dozvole kao župan na tuđem zemljištu.

Za njegove potrebe potegnuta je trasa za priključak na vodu duga više od četiri kilometra.

I za kraj, da zaključim, vjerovali ili ne, on je cijelo selo, s crkvom, kupio za samo 70.000 kuna”, kaže Langer, prenosi Front Page.org

Nije stao Jakovčić na tome, nego je kupio i obližnjih šest i pol hektara plodnog državnog zemljišta za 148.000 kuna. Prvu ratu je platio 12.000 kuna, a ostatak je bio dužan platiti na deset godina, tako si je uredio ugovor, vrlo ugodno. Dakle, kupuje to zemljište po 2,2 kune po četvornom metru, a to je pa skoro vrijednost jedne cigarete te temeljem tog ugovora dobiva kredit u Zagrebačkoj banci od 300.000 eura!?

Umjesto onih užasnih slika kojima se plaše pušači na kutijama cigareta, Ministarstvo zdravstva moglo bi na kutije staviti Jakovčićevu sliku da podsjeti hrvatske pušače koliko hektara vrijednog zemljišta ”popuše” na dan, kazao je Bruno Langer.