Bruna Esih: “Očekujemo najmanje tri mandata, suradnja sa SDP-om nemoguća misija”

Zagreb, 10.6.2020 - Potpisan je koalicijski sporazum i predstavljena politička platforma pod nazivom "Desna liga“ koju čine političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove. Na slici Bruna Esih (S)(Neovisni za Hrvatsku), Karlo Starčević (L)(Hrvatska stranka prava) i Frano Čirko (D)(Generacija obnove). Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Danas su zajedničku listu za parlamentarne izbore predali Neovisni za Hrvatsku, HSP i Generacija obnove.

Čelnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih rekla je da svatko tko izlazi na izbore, ma koji oni bili, ima očekivanja.

“Očekujemo najmanje tri mandata, dakle da možemo sastaviti saborski klub. Mi smo opcija bez kompromisa koja će, bez obzira na rezultat, zadržati ponos, poniznost i dosljednost”.

Smatra, osim anketa koje im ne daju prevelike šanse, vjeruje u ono što čuje na terenu.

“Ljudi očekuju opciju kao naša, koja od početka nije porekla ono što je izgovorila, tu su Frano ČirkoKarlo Starčević, to možemo ponuditi građanima. Nas čine mladi ljudi, ako to ne bude sada, bit će prilike u budućnosti”.

Što se potencijalne suradnje ako uđu u Sabor tiče, Esih kaže, pričekajmo da oni završe. U jedno je sigurna.

“Suradnja s SDP-om je za nas nemoguća misija, sve ostalo prepuštamo rezultatima, jasno je da to nikad ne bismo činili pod svaku cijenu, jer, da smo to htjeli i da smo htjeli po mandate, mogli smo imati jednostavnija rješenja, u tom slučaju bi se sjelo s Domovinskim pokretom”, prenosi N1.