Bruna Esih: “Culej je više nego dobrodošao u naš Klub”

D.Prša/Nacionalno

Kao što smo javljali Stevo Culej bio je jedini HDZ-ov zastupnik koji se pojavio na subotnjem prosvjedu u Vukovaru.

Mediji su objavili da Culej razmišlja o odlasku iz HDZ-a i mogućem prelasku u Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku.

Predsjednica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih u razgovoru za N1 kazala je: “Nisam s njim razgovarala, ali je više nego dobrodošao”.

“Ja smatram da mnogima danas više nije mjesto u HDZ-u, kao bivša članica tog kluba vjerujem i znam da postoji niz onih ljudi koji se ne slažu s ovom politikom koja se trenutno provodi. No treba uz to imati moralne i političke snage, a znam da to nije lako. Mi nikoga nikad nismo vukli za rukav, vrbovali”, rekla je Esih koja vjeruje da Culej razmišlja o promjeni tabora.

“Imala sam prilike to čuti s različitih strana, no ne i od njega osobno, nikakvi razgovori se nisu vodili. Nije nužno da on izlaskom iz HDZ-a postane član naše stranke, već da kao nezavisni zastupnik svoje političko djelovanje nastavi unutar našeg kluba.

On je, što se nas tiče, zasigurno dobrodošao. Mislim da je jedan od najaktivnijih zastupnika u Saboru, cijenim ga, on se puno bavio istraživanjem zločina zbog kojih smo u subotu prosvjedovali.

Osobno mislim da je živopisna osoba i da bi s njim rad našeg Kluba bio i utoliko zanimljiviji”, kazala je Esih te dodala kako misli da mnogima više nije mjesto da ostanu u HDZ-u.