Brojni stranački dužnosnici na kongresu EPP-a u Zagrebu

Europska pučka stranka(EPP) na kongresu u Zagrebu izabrala je odlazećeg predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska za novoga predsjednika najvećeg europskog stranačkog bloka.

Na prvi kongres pučana u Hrvatskoj stigli su šefovi država i vlada te najviši europski dužnosnici iz stranaka desnog centra. Uz Tuska, u Zagrebu su i odlazeći predsjednik i nova predsjednica Europske komisije, Jean-Claude Juncker i Ursula von der Leyen, njemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski premijer Sebastian Kurz, premijeri Bugarske, Latvije, Grčke, Rumunjske, Moldavije, Norveške i Irske te predsjednici Švicarske i Cipra.

Na kongresu EPP-a u Zagrebu uz vodstvo HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića nazočili su i brojni visoki državni dužnosnici, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici.

Na Facebooku je objavljena fotografija na kojoj se uz najmoćniju političarku svijeta Angelu Merkel nalaze državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, saborska zastupnica Željka Josić, dožupan sisačko-moslavački Ivan Celjak, gradonačelnci Kutine i Novske, Zlatko Babić i Marin Piletić, načelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan… uz poruku “Dobro došli u Zagreb, gospođo Merkel!”.

EPP kongres danas nastavlja s radom, a na rasporedu je izbor potpredsjednika i blagajnika najveće europske političke stranke te obraćanje lidera.