Brkić u razgovoru s izraelskom veleposlanicom izrazio zadovoljstvo što i Izrael i SAD nude zrakoplove

Hina

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić susreo se u srijedu s izraelskom veleposlanicom u Hrvatskoj Zinom Kalay Kleitman i u razgovoru izrazio zadovoljstvo što su među ponuditeljima borbenih zrakoplova koje Hrvatska namjerava kupiti i hrvatski saveznici Izrael i Sjedinjene Države.

“S obzirom na aktualne okolnosti dotaknuli smo se i pitanja nacionalne sigurnosti i obrane te se osvrnuli na pitanje nabave borbenog zrakoplova. Kao voditelj Parlamentarne skupine hrvatsko-izraelskog prijateljstva mogu izraziti zadovoljstvo što su među ponuditeljima i naši saveznici Izrael i SAD”, napisao je na Facebooku Brkić.
Napominjući kako su Hrvatska i Izrael prijateljske zemlje i saveznici Brkić je rekao kako je s Kalay Kleitman razgovarao o predstojećem posjetu izaslanstva Knesseta Hrvatskoj te brojnim temama i potencijalnim područjima suradnje uključujući o razvoju poljoprivrede, IT tehnologijama, istraživanju, obrazovanju i znanosti, turizmu, izravnim stranim ulaganjima i načinima otvaranja novih radnih mjesta za građane Hrvatske.

“Ponovno smo potvrdili obostranu odlučnost da ćemo nastaviti s naporima  i zajedničkim angažmanom na daljnjem unaprjeđenju dobrih odnosa i jačanju snažnih poveznica među našim državama i narodima”, napisao je Brkić. (Hina)