Brkić: U drugom krugu odlučujemo o sudbini Hrvatske i budućnosti naše djece

Zagreb, 17.12.2019. - Dolasci na zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon će se održat sjednica Središnjeg odbora stranke. Na fotografiji Milijan Brkić. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je uključen u izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović, poručio je u subotu biračima da ne dopuste da na predsjedničkim izborima pobijedi onaj koji ne okuplja Hrvatsku već je dijeli i znači povratak na staro, dodavši da je Milanović ostavio Hrvatsku bez perspektive. 

“Ne smijemo dopustiti da u drugom krugu na predsjedničkim izborima pobijedi onaj koji ne okuplja Hrvatsku već dijeli i znači povratak na staro. Zoran Milanović imao je priliku – a ostavio je iza sebe Hrvatsku podijeljenu na njihove i naše, lijeve i desne. Ostavio je posvađanu Hrvatsku bez saveznika i ikakve perspektive, ostavio je Hrvatsku na koljenima”, napisao je na svome Facebooku Brkić, koji je u drugom krugu kampanje uključen u izborni stožer HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje  Kolinde Grabar-Kitarović.

 Birače je pozvao da budu ponosni na Hrvatsku koja nije slučajna država. “U kojoj se samo odlukom Zorana Milanovića na naše branitelje šalju specijalci i skrnave prostori naše katoličke Crkve”, naveo je Brkić, dodavši da zbog žrtve branitelja danas uživamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku, koja se temelji na svehrvatskoj pomirbi s početka ‘90-ih, koju je zagovarao Franjo Tuđman. To je domovina Hrvatska u kojoj se poštuju tradicionalne vjerske i moralne vrijednosti, obitelj i domoljublje”, naveo je Brkić.

 Poručio je da Hrvatska može naprijed samo ako je zemlja s perspektivom, bez podjela i destrukcije, ocjenivši da je zahvaljujući aktualnoj predsjednici Grabar-Kitarović koja se bori za novi mandat,  Hrvatska prepoznatljiva i respektabilna država koja okuplja.