Brkić potvrdio da je privedeni Tolušićev vozač njegov kum

Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić potvrdio je u srijedu kako je vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić koji je jutros priveden zbog toga što je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka,  njegov kum.

“Čuo sam iz medija da je priveden moj prijatelj, moj suborac i moj kum Blaž Curić, ali Bože moj, postoje institucije u ovoj državi, neka rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, izjavio je Brkić novinarima u Saboru nakon objave informacije kako je u aferi SMS poruka uhićen i vozač Tomislava Tolušića i Brkićev kum Blaž Curić.

Na pitanje o njegovoj jučerašnjoj izjavi da mu se pakuje Brkić je kratko uzvratio: „Već sam vam rekao, pustimo institucije da rade svoj posao, a sve ostalo vidjet ćemo dalje”.

Na pitanje novinara ide li istraga prema njemu, Brkić je kratko uzvratio kako ne zna te da to moraju pitati nadležne institucije.

Zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, prema neslužbenim podacima uhićen je vozač ministra Tomislava Tolušića Blaž Curić.

Nakon ispitivanja u policiji, Curić bi poslijepodne trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka u Gajevoj. Zatraži li nakon toga Uskok određivanje istražnog zatvora o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. (H)