Brkić poručio Todoriću: Kasno Marko na Kosovo stiže

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a zamjenik predsjednika te stranke, Milijan Brkić, komentirao je, između ostalog, blog Ivice Todorića u kojem ovaj opisuje “kako je lagala Martina Dalić”.

Brkić se prilikom ulaska u prostorije HDZ-a osvrnuo i na izjavu srbijanskog ministra obrane Aleksandara Vulina koji je izjavio u nedjelju u Šibeniku kako “u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana”.

”To je neprihvatljiva izjava jednog dužnosnika Republike Srbije koj ponavlja laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, a svi znamo i Haag je potvrdio presudama da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački, pravedan rat. Znamo jako dobro tko je agresor. Naše snage nikad nisu bile na teritoriju Srbije nego su kolone tenkova dolazile iz Beograda u Vukovar. U Srbiji neki zaboravljaju da smo samostalni i punopravni član EU i NATO-a, a oni se s tim ne mogu pomiriti”, kazao je.

Ponovio je i svoj stav o primjeni Istanbulske konvencije.

”Što se tiče prava žena i žrtava nasilja, mislim da smo svi jedinstveni da se to mora zaštititi. Za zaštitu prava žrtava nasilja treba riješiti domaćim zakonodavstvom. Ne trebaju nama za to konvencije izvana. Ne smijemo dozvoliti da se pod plaštom neke zaštite uvodi rodna ideologija i to nama u HDZ-u nije prihvatljivo, a ni meni osobno”, rekao je.

Upitan kako komentira blog Ivice Todorića i njegove napade na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, kratko je poručio: ”Kasno Marko na Kosovo stiže”.