Brkić: Ploču žele maknuti oni koji nisu željeli Hrvatsku

Dok HDZ-ovi partneri iz HNS-a i treći dan zaredom ponavljaju da imaju dogovor s premijerom Plenkovićem o “žurnom” uklanjanju HOS-ove ploče iz Jasenovca, premijer je zasad suzdržan u izjavama.

 Šuti i većina HDZ-ovaca koji bi mogli znati koja je sudbina HOS-ove ploče, ali jučer se za Večernji listoglasio Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, s vrlo jasnim stavovima o spomen-ploči jedanaestorici HOS-ovaca.

– Činjenica je da je spomen-ploča HOS-a postavljena zakonito, a ne na silu i činjenica je da je na njoj ratni grb legalne postrojbe iz Domovinskog rata koja u svom ratnom putu nema ni najmanje mrlje.

Činjenica je da u demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj nema potrebe za nasiljem i bespotrebnim dizanjem tenzija. Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom.

Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku; ne samo da je nisu željeli već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti.

Neka se i dalje, kao i inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno – poručio je Brkić, pripadnik HDZ-ova desnog krila.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar jučer je kazao:

“Mi imamo dogovor s premijerom Plenkovićem, da takvih obilježja više neće biti u javnosti Republike Hrvatske. I dalje stojim kod toga”, rekao je Štromar. “On će to vrlo brzo odraditi”, dodao je.