Brkić opleo po Pupovcu: “Ako misli da je HDZ zlo, što onda radi sa zlom?”

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Komentirajući aktualnu političku situaciju u zemlji, uzdrmanu aferom Hotmail SDSS-ov Milorad Pupovac rekao je da je u koaliciji da spriječi veće zlo.

Uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a Milijan Brkić osvrnuo se na izjave Milorada Pupovca, koji je ranije danas rekao da je u koaliciji da spriječi veće zlo.

“Ako gospodin Pupovac misli da je HDZ zlo, ne znam što radi sa zlom. Koliko se sjećam, i 2015. je sudjelovao u potpori vladi Tomislava Karamarka, jedino ako i on nije dobio sinkopu”, kazao je Brkić, javlja Nova TV.

Podsjetimo, komentirajući aktualnu političku situaciju u zemlji, uzdrmanu aferom Hotmail SDSS-ov Milorad Pupovac, član vladajuće koalicije, rekao je da je u koaliciji da spriječi veće zlo.

“Najjednostavnije rješenje bi bilo izaći iz vladajuće koalicije i što onda? Nakon toga dobiti neizvjesnost oko toga tko će preuzeti vlast i Vladu? Hoće li se vratiti oni koji su otišli 2016. s novim ruhom i hoće li se vratiti oni koji su zapravo suodgovorni zato što je ovaj proces još uvijek na snazi i prisutan, i hoće li oni ckrveni krugovi koji žele preuzeti dominacijiu nad hrvatskom politikom i koji mobiliziraju cijelu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova, hoće li oni uspostaviti onu vrstu poretka kakvu smatraju da je u Hrvatskoj prirodno da postoji poredak, tzv. prirodni hrvatski poredak.

Kad bih ja znao gdje naći odgovor na vaše pitanje da ne bude gore, ja bih ga našao, ali ja se bojim da toga odgovora nema i da smo prisiljeni čuvati ovo što imamo, vjerujući da gore neće doći, iako su svi pokazatelji govore da gore dolazi, a to i vama novinarima i medijima, da znate, da prepoznate, da vidite da ne bi bilo kasno da više nemate kome postavljati tu vrstu pitanja.

Ja bih radije rekao, tu smo zato da spriječimo ili da odložimo, ako je već nužno, da se dogodi veće zlo, a nisam siguran koliko ćemo uspjeti i nisam siguran da neće doći.

Ovo prvi put javno kažem, a to kažem zbog toga što i mediji imaju svoj dio odgovornosti, i mediji imaju svoju ulogu da prepoznaju to zlo i da glasno i jasno kažu što o njemu misle.

HRT večerima promovira ljude koji su zagovornici, nosioci toga ‘prirodnog političkog poretka’, mislim na pojedine emisije, koje plaćamo svi, a mi zastupnici nacionalnih manjina ne želimo u tome sudjelovati, jer ne želimo biti sredstvo za negativnu kampanju protiv nas. Je li to prirodno i normalno? Mi zastupnici nacionalnih manjina u tome ne želimo sudjelovati kako ne bismo nanosili štetu vladajućoj koaliciji. Je li to prirodno i normalno”, kazao je Pupovac nakon predstavljanja Biltena Srpskog narodnog vijeća “Historijski revizionizma, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2017.”