Brkić: Nismo išli u rat s ‘Druže Tito mi ti se kunemo’

HDZ-ovog potpredsjednika Sabora Milijana Brkića novinari su pitali o buri koja se digla u javnosti oko HOS-ove ploče u Jasenovcu sa “Za dom spremni”, nakon što je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao kako ploča ostaje do daljnjeg te kako vjerojatno neće biti uklonjena prije ožujka 2018., odnosno do donošenja novog zakona, što je naišlo na žestoku reakciju kako oporbe tako i koalicijskih partnera u Vladi.

Mislim da moramo prestati s tim podaničkim mentalitetom u Hrvatskoj i shvatiti napokon da imamo svoju domovinu, državu, svoju Hrvatsku i da više ne moramo polagati račune nikomu. Ovo je naš dom, mi smo ovdje svoji na svome, a mi branitelji ’91 sigurno nismo išli u Domovinski rat s pjesmom ‘Druže Tito mi ti se kunemo’, ustvrdio je Brkić poručivši: Nećemo više komentirati o tome, dovoljno je!

Na upit hoće li zbog HOS-ove ploče pasti Vlada, Brkić je uzvratio: Sigurno Vlada će biti stabilna i ne brinite što se toga tiče.

Odgovor na pitanje o tome postoji li dogovor između HDZ-a, HNS-a i nacionalnih manjina oko uklanjanja HOS-ove ploče Brkić je izbjegao poručivši kako ne bi kontaminirao dan otvaranja podvodnog muzeja političkim temama.