Britanska policija uhitila 18-godišnjaka u sklopu istrage napada u Londonu

Britanska policija objavila je u subotu da je uhitila osamnaestgodišnjeg mladića u sklopu istrage napada eksplozivnom napravom u petak u postaji podzemne željeznice u Londonu pri čemu je po zadnjim podacima ozlijeđeno 30 osoba.

“Osamnaestgodišnji mladić uhićen je u subotu ujutro u Kentu na jugoistoku Engleske u “lučkoj zoni Dovera” i osumnjičen je za “terorizam”, objavila je policija u priopćenju.

Neil Basu, voditelj antiterorističkog odjela u policiji u priopćenju je kazao “iako smo zadovoljni ostvarenim napretkom, istraga se nastavlja i razina prijetnje ostaje kritična”.

Atenat počinjen u petak peti je u nizu u šest mjeseci na teritoriju Velike Britanije, a dogodio se u postaji podzemne željeznice Parsons Green, u četvrti jugozapadnog Londona.

Policija je napad okarakterizirala kao “teroristički”, a putem svoje agencije Amaq odgovornost za njega je preuzela džihadistička skupina, tzv. Islamska država.

Prema novim podacima koje su objavile u subotu ujutro medicinske službe, 30 je osoba ozlijeđeno  jer je nakon eksplozije nastao stampedo, no nijedna nije u kritičnom stanju te su otpuštene sve osim tri osobe.

N.A./H