Brinjskim sportašima kombi vozilo vrijedno 200.000 kn

D.Prša/Nacionalno

Na području Brinja sport je zadnjih godina u intenzivnoj uzlaznoj putanji. Dokazuje se to od vrtićkog uzrasta, preko streličarskog kluba, nogometaša do Teakvondo kluba koji se natječe na državnoj razini. Zajednički su im uspjesi, ali  i problem prijevoza na natjecanja. Uručivanjem novog kombija Zajednici sportova Općine Brinje od strane Zajednice sportova Ličko-senjske županije taj problem postaje prošlost. Kombi je kupljen zajedničkim zalaganjem i  sufinanciranjem Hrvatskog olimpijskog odbora kroz program „Aktivne zajednice“, Zajednica sportova LSŽ i Općine Brinje. Govoreći o važnosti realizacije nabavke vozila načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić zahvalio je svima koji su prepoznali ovaj problem brinjskih sportaša.

-Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli. Sportaši sa područja naše općine na ovaj način dobivaju veliku pomoć pri odlasku na brojna natjecanja sa kojih se gotovo redovno vraćaju sa sjajnim uspjesima. Imamo dosta mladih talenata, imamo vice-prvakinju u taekvondou, na što smo posebno ponosni, imamo tri generacije nogometaša, streličare, a aktivni su i naši mališani iz Dječjeg vrtića koji su tri puta pobijedili na Dječjoj olimpijadi. Župane Milinoviću uvjeren sam da ćete i dalje dolaziti u Brinje jer ćemo svako malo imati realizaciju nekog projekta i dobre vijesti!

Na donaciji se zahvalio i predsjednik Zajednice sportova općine Brinje Mirko Radotić, dok je u ime Hrvatskog olimpijskog odbora o važnosti sporta govorio Siniša Krajač.

-Drago mi je što ste u jednoj maloj sredini poput Brinja prepoznali važnost sporta, što se ovdje bilježe odlični sportski rezultati. Ovo danas je samo nastavak jedne kvalitetne suradnje koju imamo s Ličko-senjskom županijom i ovdašnjom Zajednicom sportova koju bih ovom prilikom pohvalio i zahvalio im se na odličnoj suradnji. Mi smo vam na raspolaganju za realizaiji novih projekata, istaknuo je u ime HOO Siniša Krajač. Saborski zastupnik i predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije Mario Kustić u ovoj gesti vidi napredak razvoja sporta u Ličko-senjskoj županiji. Kustić je posebno napomenuo brojne donacije koje su proteklih mjeseci  u mnogim mjestima doprinesle razvoju sporta. Na donaciji je bio nazočan župan dr. Darko Milinović. Tijekom obraćanja okupljenima župan je izrazio zadovoljstvo intenzivnim razvojem sporta na području Brinja, ali i šire.

-Prostorno smo najveća županija, ali nažalost s najmanje stanovnika. Unatoč tome bilježimo uspjehe u mnogim sportovima. Sjetimo se samo košarkašica, malog nogometa, hrvača, rukometaša, taekwondoa i da ne nabrajam. Razvoj sporta treba sagledati u širem kontekstu jer, osim važnosti za zdravlje, na ovaj način stvaramo uvjete za kvalitetniji život građanima svih uzrasta, a posebice mladih. Prijevoz sportaša na natjecanja često je veliki problem klubova. Zato sam uvjeren da će ovaj kombi u Brinju itetkako olakšati taj segment u radu sportaša. Ličko-senjska županija i Općina Brinje maksimalno izdvajaju za sport i standardi naših klubova u stalnom su usponu. HOO nam pri tome pomaže preko svojih programa i projekata, rekao je župan koji je također podsjetio na nedavnu donaciju sportske opreme i rekvizita za 11 klubova koje je donirala Zajednica sportova Ličko-senjske županije i Nogometni savez Ličko-senjske županije.

Vrijednost kombi vozila je 200.000 kn s tim da je 70.000 kn osigurano kroz Program aktivne zajednice HHO a ostatak od 130.000 kn osigurala je Zajednica sportova Općine Brinje s tim da je potpisan ugovor o financijskom lizingu na rok od 5 godina.

M.S./H.J./D.P.