BRINJE: Načelnik Fumić potisao ugovore za stipendiranje s učenicima i studentima

Načelnik Zlatko Fumić danas je općinskoj vijećnici u Brinju potpisao ugovore sa stipendistima odnosno njihovim  roditeljima za dodjelu 6 učeničkih i 4 studentske stipendije u nastavnoj i akademskoj  2019./2020. godini.

Zahvaljujući gesti predsjednika Općinskog vijeća Brinja Ivana Perkovića koji se na jednoj ovogodišnjoj sjednici Vijeća odrekao predloženog povećanja svoje naknade Predsjednika Vijeća u iznosu od 400 kn te zatražio prenamjenu tih sredstava u stipendiju za učenike, ove godine Natječaj za stipendiranje raspisan je umjesto za planiranih 10 stipendija, za dodjelu 11 stipendija tj. za 7 učeničkih i 4 studentske stipendije.

Iako je na raspisani natječaj za stipendiranje ukupno stiglo  7 prijava učenika srednjih škola i 4 prijave studenata, odobreno je 6 učeničkih stipendija u mjesečnom iznosu od 400,00 kn i 4 studentske stipendije u mjesečnom iznosu od 500,00 kn, budući da jedan od prijavitelja nije udovoljio propisanim uvjetima natječaja.

Načelnik Zlatko Fumić čestitao je svim učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiranje te im zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.