Branko Hrg: Vrijeme je da se raspravlja o raspuštanju Sabora

foto HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik HDS-a Branko Hrg izjavio je u utorak da ne zna koje će biti teme današnjeg koalicijskog sastanka vladajuće većine, ali on smatra kako je sazrelo vrijeme da se raspravlja o raspuštanju Sabora i nadolazećim izborima.

“Vjerojatno je sad već sazrijelo vrijeme da će i to biti jedna od tema. Ne znam detaljno koje će biti teme, ali sve aktualne teme to je sigurno”, rekao je Hrg novinarima uoči sastanka stranaka vladajuće većine.

U vezi s održavanjem parlamentarnih izbora u srpnju, Hrg kaže da oko te teme nema velike mudrolije. “Ako se stvore preduvjeti da se omogući kretanje ljudi i sve ostalo, zašto ne”, dodao je.

Istaknuo je da HDS još nije pokrenuo konkretne pregovore s kime će izaći na izbore, ali da će u idućim danima na razini stranke donijeti odluke o tome.

“Nemamo mi velikih kombinacija kao HDS, mi smo na zadnjim izborima bili koalicijski partner u nekim izbornim jedinicama, takozvana ‘točkasta koalicija’ s HDZ-om. Ukoliko će oni smatrati da idu s nekim partnerima, vjerojatno će ponuditi, ako pak ne, pronaći ćemo nekakvo rješenje, ali u nekoliko izbornih jedinica, ne u cijeloj Hrvatskoj”, kazao je Hrg.