Branitelji traže odgodu Noći kazališta: Dok će jedni prisjećati se žrtve Vukovara, drugi će se zabavljati na predstavama

D.Prša/Ilustracija

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i Noć kazališta ne mogu zajedno istog dana u kalendaru – sukus je zahtjeva Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Ta udruga, naime, zahtijeva da se manifestacija Noć kazališta,koja se treba održati 18. studenoga, prebaci na neki drugi datum jer tog se tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Večernji list piše da je udruga uputila zahtjev Narodnom sveučilištu Dubrava, organizatoru manifestacije, da ju ne održi u planiranom terminu.

Predsjednik udruge Mladenu Pavkoviću smatra neprihvatljivim da se jedni zabavljaju u kazalištima dok drugi oplakuju žrtve Vukovara i Škabrnje.

“Dakle, dok će se mnogi prisjećati najtežih dana tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, obilaziti grobove, paliti svijeće i odavati počast nevino stradalim Hrvatima, u većini kazališnih i inih dvorana ljudi će se zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci”, napisao je Pavković u svome zahtjevu pripominjući kako je problematično i to što se mnoge dvorane neće moći iznajmiti za eventualne svečane akademije posvećene Vukovaru i Škabrnji jer će biti rezervirane za Noć kazališta.

Pavkovićev zahtjev nije završio u košu već je uvažen, pa na službenim stranicama Noći kazališta već stoji novi datum održavanja – 25. studenog, tjedan dana kasnije od planiranog.