Branitelji podigli kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Siska zbog javnog poticanja nasilja i širenje mržnje

Ilustracija/Grad Sisak

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u zajedničkoj suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, odlučila je podnijeti kaznenu prijavu protiv Kristine Ikić Baniček, gradonačelnice Grada Siska, zbog optužbi za javno poticanje nasilja i širenje mržnje.

Kako navode, ne namjeravaju šutjeti na ove i druge klevete i uvrede, posebno kada o njima govore osobe koje nisu sudjelovale u Domovinskom ratu i stvaranju Republike Hrvatske, a koje danas uživaju blagodati koje su omogućene upravo zahvaljujući hrabrim borcima koji su se borili, stradali i ginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

“Osumnjičena je 22. lipnja 2023. tijekom obilježavanja Dana antifašističke borbe u Spomen – parku Brezovica svojim govorom, kao izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, iznijela niz kleveta, laži i uvreda usmjerenih protiv hrvatskog naroda, protiv Republike Hrvatske te poglavito protiv hrvatskih branitelja i stradalnika hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

“Na klevete branitelji ne žele šutjeti”
U svom govoru, (kao da ga je pisao netko iz Srbije), uz ostalo je istaknula: ‘Kakva je to država koja drži do sebe i nominalno slavi Dan antifašističke borbe istovremeno može biti pokrovitelj zuluma fašista i filoustaša koji pod krinkom komemoracije navodnim žrtvama Bleiburga zapravo slave i veličaju zločince i najgori kvislinški šljam koji je ikada obitavao u Hrvatskoj’, zatim da se u Bleiburgu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora slavio ‘bal vampira’, da ‘Hrvati nisu normalni’, da Hrvatski sabor financira skupove na kojima se ‘veličaju okupatori naše zemlje i domaći izdajnici’ i tako dalje i tome slično, piše Dnevno.hr

Hrvatski branitelji na ove i ostale klevete i uvrede neće i ne žele šutjeti, poglavito kad o tim temama govore oni koji nisu sudjelovali u Domovinskome ratu i stvaranju Republike Hrvatske, a koji danas poput osumnjičene odlično žive baš zahvaljujući onima koji su se borili, stradali i ginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Ikić veliča partizane kao svece
S obzirom da je osumnjičena ovim inkriminiranim činom uvrijedila i mnoge druge, a ne samo hrvatske branitelje, neovisno o ovoj kaznenoj prijavi, podnijet ćemo i dodatnu posebnu i privatnu tužbu Općinskom kaznenom sudu u Sisku, tim prije jer Ikić veliča samo partizane kao svece i anđele, a da mi kud god krenemo nailazimo na jame koje su oni ispunili leševima hrvatskih ljudi, i to bez suda ubijajući ih kao životinje.

Čvrsto vjerujemo da će nas u ovome na sve moguće i prihvatljive načine podržati i drugi, kojima je dosta marginaliziranja, laganja i prešućivanja hrvatske povijesti i blaćenja ljudi koji su bili prvi kad je trebalo!”, poručili su branitelji.

Dnevno.hr/Autor:I.G.