Braća Sinković: Ako odveslamo kao danas, možemo pobijediti

FaH

Braća Valent i Martin Sinković, koji su danas na SP u Plovdivu ostvarili plasman u finale dvojca bez kormilara, zadovoljni su današnjom utrkom i vjeruju da sutra  mogu stići do pobjede.

“Bilo je dosta zanimljivo i dobro, dosta smo kontrolirali situaciju, bili smo dužinu naprijed većinu utrke, što je dosta sigurna prednost. Malo su nam Francuzi ušli na kraju, ali nije imalo smisla ići do kraja, ipak je sutra finale, nema puno odmora. Dosta smo zadovoljni, dosta je to dobro bilo”, kazao je nakon utrke Valent, a s njim se slaže i Martin.

“Jako smo zadovoljni, bilo je dobro i kontrolirano i mogli smo dići finiš”, rekao je Martin Valentić.

Što se tiče sutrašnjeg finala, braća Sinković očekuju dobar rezultat unatoč jakoj konkurenciji.

“Svi su dosta blizu (u drugoj skupini) i u finalu očekujemo da će opet svi biti blizu, ali mi ćemo dati sve od sebe”, rekao je Valent Sinković

“Druga je grupa isto bila brza, ali mislim da, ako odveslamo kao danas, možemo pobijediti”, nadovezao se Martin.

Braća Sinković su s vremenom 6:20.490 bili najbrži u svojoj skupini, ispred Francuza Valentina i Theophilea Onfroya (6:21.590) i Kanađana Meckenziea Coppa i Taylora Perryja (6:22.200) koji su također ostvarili plasman u finale.

Najbrže vrijeme finala imali su Rumunji Marius Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa 6:20.370 iz druge polufinalne skupine. Plasman u finale iz te skupine ostvarili su još Španiolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Orodenz (6:22.010) te Novozelanđani Thomas Murray i Michael Brake (6:22.200).

Finale je na rasporedu u subotu u 10,46 sati.    (H)