Božinović: Zbog požara privedeno sedam osoba

Foto: HRT

Ne mogu isključiti da se možda radi i o podmetnutim požarima. Sedam osoba je privedeno zbog osnovane sumnje za podmetanje požara, radimo izvide, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u središnjem Dnevniku HRT-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišli su požarišta na benkovačkom području.

Ministar Krstičević je rekao kako je ove godine bilo preko 12.000 letova, od toga 2.000 na požarištima. Bačeno je preko 60.000 tona vode, potrošeno 1,2 milijuna litara goriva. Dodao je kako je trenutačno angažirano oko 100 vojnika te da je u pripremi još 200 vojnika.

Ministar Božinović rekao je kako se ne mogu isključiti podmetanja požara. Postoje određene izvidne radnje prema pojedincima u vezi s požarom u Kistanjama. Detaljno ćemo analizirati sustav kako bismo dali odgovore pripremajući se za sljedeću požarnu sezonu. Bojim se da požare u budućnosti ne možemo izbjeći, i zbog klimatskih uvjeta. Sustav mora na to dati odgovore. Ovo nije klasična sezona, analiza neće biti klasična, vjerojatno ni zaključci, rekao je.

Ministar Butković izjavio je kako je zbog sigurnosti prometa i činjenice da je vrhunac turističke sezone zatražio podizanje rampi na autocesti. Nema više gužvi, vjerujemo da će se do jutra sve normalizirati, dodao je.