Božinović: Policija je spremna angažirati se u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva

Foto: HRT

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kasno večeras je posjetio požarište u naselju Mravinci u istočnom dijelu Splita, koje je tijekom dana bilo na udaru vatrene stihije, te je situaciju ocijenio boljom no što je bila, ali još ne zadovoljavajućom.

Zaustavljen je vrlo prijeteći požar koji se kretao prema sjedištu specijalne interventne policije u Mravincima i kućama u tom naselju, tako da je situacija sada puno bolja, ali još uvijek ne mogu reći da je stabilna, rekao je Božinović.

Također se još ne može reći da je situacija zadovoljavajuća na cjelokupnom opožarenom području u okolici Splita i istočnom ulazu u grad, pa će vatrogasci na požarištima dežurati cijelu noć.

Svakih nekoliko sati stiže nam pomoć iz susjednih dalmatinskih županija i unutrašnjosti Hrvatske, tako da ćemo situaciju uspjeti držati pod kontrolom, poručio je Božinović dodavši kako se nada da će se tijekom noći puhanje vjetra smanjiti pa će se gasitelji lakše nositi s vatrenom stihijom.

Policija je spremna angažirati se u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva, a i sve hitne službe rade, istaknuo je Božinović i pozvao Splićane da budu mirni i slušaju upute Stožera civilne zaštite Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Božinović je potvrdio da će se u utorak prijepodne u Splitu sastati krizni stožer, a sastanku će nazočiti predsjednik Vlade Andrej PlenkovićDonijet ćemo neke odluke koje će ići u smjeru stabilizacije situacije, rekao je Božinović.