Božinović: Obljetnica na Plitvicama prošla u skladu s epidemiološkim odlukama

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u srijedu da je obilježavanje 30. obljetnice “Krvavog Uskrsa” na Plitvicama prošlo dostojanstveno i odgovorno u skladu sa svim epidemiološkim odlukama Nacionalnog stožera.

“Moj je dojam, pogotovo u onome dijelu gdje sam osobno sudjelovao, da je prošlo upravo onako kako je u Stožeru zamišljeno, onako kako i treba provesti te manifestacije. Veoma mi je žao da se 30. obljetnica nije mogla obilježiti s većim brojem ljudi, ali mislim da smo postupili odgovorno i organizirali je tako da nitko ne može prigovoriti”, rekao je Božinović na sjednici Nacionalnog stožera.

Njegova je uputa bila da se taj događaj mora obilježiti, ali ove godine to mora biti dostojanstveno i odgovorno u skladu sa svime što poručuju s govornice Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Božinović je podsjetio da je akciju na Plitvicama prije 30 godina izvelo Ministarstvo unutarnjih poslova, pa je stoga MUP zadužen za organizaciju svega vezanog uz protokol.

“Računali smo da bi se mogao očekivati veći broj sudionika od onoga koji je propisan odlukama Nacionalnog stožera, zato smo predložili svima da pet delegacija položi vijence odvojeno”, kaže Božinović.

Dodao je kako je to bilo epidemiološki opravdano te u skladu sa svim mjerama.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji nije danas na Plitvicama položio zajednički vijenac s premijerom Andrejom Plenkovićem, već je položio vijenac u 9 sati, a Plenković u 9.40 sati, da je odvajanjem protokola “Plenković sabotirao Hrvatsku”.