Božinović ne očekuje da će i policija stupiti u štrajk

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je izjavio kako ne očekuje da će nakon prosvjetara u štrajk stupiti i policijski službenici, jer je njima Vlada korigirala koeficijente. 

“Mi smo u ovom mandatu, kada je u pitanju policija, podigli plaće za nekoliko kategorija policijskih službenika i vratili smo plaće policijskim službenicima više i visoke spreme te dodatke od 2 do 4 posto koje su im prijašnje vlade oduzele”, izjavio je Božinović na primopredaji i demonstraciji policijskih vozila i opreme.

Krajem 2017. godine Vlada je izmijenila Uredbu o plaćama policijskih službenika kojom su, uz ostalo, povećani koeficijenti složenosti poslova interventnoj i specijalnoj policiji.

Božinović ističe da njegovo ministarstvo za to nije tražilo nikakva dodatna sredstva, već je sve iznose osiguralo iz postojećeg proračuna.

“Mi smo iz svog postojećeg proračuna vratili nešto što je netko drugi policajcima oduzeo iz isto toliko velikog proračuna”, rekao je Božinović.

Istaknuo je i kako ova vlada ozbiljno shvaća svoj posao, pa će, za razliku od prijašnjih vlada, u svom mandatu povećati plaće javnim i državnim službenicima za 20 posto.

“To dovoljno govori o ozbiljnosti koju Vlada poklanja i obrazovanju i drugim javnim i državnim službama, a tako ćemo i nastaviti”, poručio je.