Božinović: Moguće su i mjere za pojedine dijelove grada

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je nakon sastanka sa zagrebačkim Gradskim stožerom Civilne zaštite da se poduzima sve kako bi se čim prije organizacijski prilagodili izazovima koji su pred nama u borbi protiv širenja epidemije, a moguće su i mjere za pojedine dijelove grada.

“Rekordne su brojke i u Europi i u Hrvatskoj. Poduzimamo sve kako bismo se čim prije organizacijski prilagodili izazovima za koje očekujemo da su pred nama. Civilna zaštita Grada Zagreba nam je od izuzetnog značaja. Razgovarali smo o mjerama koje bi se mogle poduzimati vezano za nacionalnu razinu, ali i o mjerama koje će područni uredi i gradske četvrti predlagati Nacionalnom stožeru”, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon sjednice Nacionalnoga i zagrebačkoga Gradskog stožera Civilne zaštite.

Najavio je za sutra sastanak Gradskog stožera s vijećima gradskih četvrti ponajprije zbog organizacije prijevoza u dane oko blagdana Svih svetih.

Do kraja tjedna bit će još jedan redoviti sastanak Gradskog stožera s predstavnicima vijeća gradskih četvrti. Mi ćemo se u sljedećem razdoblju, za tjedan ili dva, ponovno sastati kako bismo procijenili situaciju u gradu i razgovarali o mjerama koje možemo donositi, rekao je Božinović.

Na pitanje novinara jesu li moguće mjere po kvartovima, Božinović je odgovorio da će se –  ako je žarište u nekom dijelu Zagreba – donositi mjere usmjerene lokalno. Mjere će se prilagođavati trenutačnoj situaciji i učinit će se sve da se izbjegne ponavljanje lockdowna, istaknuo je.

U Hrvatskoj su u četvrtak potvrđena rekordna 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva trenutačno je 2206. I u Zagrebu je u posljednja 24 sata rekordan broj novozaraženih koronavirusom – 126.