Božinović i Krstičević: Državne institucije trebaju istražiti djelovanje čelnika SDSS-a

U tijeku je sastanak u središnjici HDZ-a predsjedništva Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”. Sastanku je prisustan i predsjednik stranke Andrej Plenković.

Kako doznajemo, navodno tema sastanka neće biti mogući prosvjed u Vukovaru koji je najavljen zbog ne procesuiranja ratnih zločina, no ne odbacuje se mogućnost da bi se moglo raspravljati o sada već zabrinjavajućim medijskim istupima Milorada Pupovca.

Prije početka sastanka, posebni savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur na pitanje treba li raskinuti koaliciju s SDSS-om, kazao je da novinari to “trebaju pitati onoga tko je sklopio koaliciju”. Kad je riječ o prosvjedu u Vukovaru kazao je da “o prosvjedima ne zna, ali je sigurno da svaki ratni zločin ne zastarijeva nikada”.

Ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević poručili su kako će već danas raspravljati o reakciji HVIDR-e na intervju Milorada Pupovca i njihovim zahtjevima da državne institucije istraže djelovanje čelnika SDSS-a.

“To su stvari o kojima ćemo danas razgovarati, nema nikakvih tabu tema, a sva pitanja se mogu u jednom racionalnom dijalogu objasniti, i mislim da je tu pozicija i Vlade i vladajuće stranke vrlo jasna”, poručio je ministar Božinović prije početka sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Glavni odbor HVIDR-e u ponedjeljak je ponovno pozvao državne institucije da istraže djelovanje Pupovca, jer smatraju da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, nazvavši ga deklariranim mrziteljem Hrvatske.

Božinović je izrazio uvjerenje da problem neće eskalirati.

Ministar Krstičević poručio je kako živimo u demokratskom društvu te da svatko treba i može iskazati svoje stavove, a smatra da je ključ u traženju rješenja za bolju budućnost svih nas.

“Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji, što se tiče tih aktivnosti ključno je razgovarati, poštujem uvijek druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod”, poručio je Krstičević.