Božinović: Bez obzira na ishod izbora, HDZ mora zajednički ostvariti parlamentarnu pobjedu

foto HINA/ Denis CERIĆ

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da HDZ mora, bez obzira na ishod predstojećih unutarstranačkih izbora, na parlamentarne izaći složan i zajednički ostvariti izbornu pobjedu.

“Počinje ta unutarstranačka utakmica u HDZ-u, svi koji sudjeluju u toj političkoj borbi moraju imati u vidu da vrlo brzo nakon unutarstranačkih dolaze parlamentarni izbori, a za njih je najvažnije da HDZ, bez obzira kako završili ovi izbori, siguran sam da će završiti pobjedom Andreja Plenkovića, izađe složan i zajednički i ostvari još jednu parlamentarnu pobjedu”, poručio je Božinović, koji danas sudjeluje na konferenciji o sigurnosti u prometu na Fakultetu prometnih znanosti.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ustvrdio je u nedjelju da se Plenković, kao predsjednik HDZ-a, okružio poslušnicima, ljudima koji nemaju izborni legitimitet što se tiče stranačke baze i da je stvorio kult obožavanja velikog vođe.

Božinović je u izjavi novinarima komentirao i kašnjenje imenovanja 96 ravnatelja uprava koji bi trebali zamijeniti pomoćnike ministara, a nad kojima se provodi sigurnosna provjera. Ravnatelji uprava rukovodeći su službenici koji se biraju na javnom natječaju, oni moraju proći temeljnu sigurnosnu provjeru. Ministar kaže kako nema uvid u taj proces.

“Imam određeni broj kandidata za ravnatelje kao i svi drugi ministri, to je proces koji vodi Ministarstvo uprave, a provjere su u nadležnosti SOA-e”, objasnio je Božinović, koji smatra da bi sigurnosne provjere trebalo pooštriti u vidu transparentnosti.

Na pitanje novinara trebaju li se sigurnosne provjere provoditi nad svim dužnosnicima, kratko je rekao: “Zašto ne”.

(Hina)