Bozanić i Bandić razgovarali o važnosti zagrebačke katedrale u turističkoj ponudi

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u četvrtak na Kaptolu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim je razgovarao o obnovi zagrebačke katedrale te je istaknuta njena važnost u turističkoj ponudi Grada, osobito u kontekstu projekta “Advent u Zagrebu”.

Na susretu u Nadbiskupskom duhovnom stolu razgovaralo se o suradnji između grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na različitim područjima djelovanja, a osobito na području socijalnih programa za dobro građana i vjernika, priopćili su iz Zagrebačke nadbiskupije.

Susretu su uz gradonačelnika prisustvovali njegova zamjenica Olivera Majić, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, pročelnica Gradskog Ureda za kulturu Milana Vuković Runjić, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld te poseban viši savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba.

Uz kardinala susretu su prisustvovali generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i zamjenik predsjednika Povjerenstva za odnose s gradom Zagrebom Tomislav Subotičanec, župnik župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskog dekanata Zlatko Koren, kanonik i predsjednik Odbora za obnovu katedrale Ivan Hren.