Bošnjaković: Susret s Mačekom bio je sasvim slučajan

Dražen Bošnjaković

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u četvrtak da je susret s optuženikom u aferi Fimi Media Ratkom Mačekom u zagrebačkom restoranu bio sasvim slučajan, istaknuvši kako su razmijenili nekoliko rečenica, a poznaju se od vremena kada on nije bio opterećen optužnicom.

“Apsolutno slučajno – ja sam između dva sastanka, imam rupu od sat vremena i otišao sam nešto pojesti. Već sam bio pri kraju toga, ušao je gospodin Maček, mahnuo je, došao je do stola, pozdravili smo se, razmijenili smo nekoliko kurtoazni rečenica, u tom trenutku je ušao novinar”, objasnio je Bošnjaković u izjavi uoči sjednice Vlade.

Istraživački novinar Domagoj Margetić objavio je na svom Youtube kanalu video zapis susreta između Bošnjavića i Mačeka na kojem se vidi kako dvojica razgovaraju u jednom zagrebačkom restoranu. Novinar je prilikom snimanja upitao Bošnjakovića kako to da se nalazi s čovjekom protiv kojega je podignuta optužnica, na što mu je ministar pravosuđa odgovorio da je njegov sugovornik po Ustavu još uvijek nevin. 

“Svjestan sam da nije dobro da se ministar pravosuđa nalazi s nekim tko je opterećen nekim postupkom. Ja to definitivno isto smatram problematičnim. Ali ovo nije to, ovo je jedna slučajnost”, kazao je Bošnjaković ponovno pojasnivši da je u trenutku susreta završavao jelo, a da mu je Maček sam prišao.

“U trenutku kada mi netko takav priđe, ne mogu bježati. Naprosto, bio sam u situaciji koja se slučajno dogodila, ne s nekakvom namjerom da je imam sastanak”, ustvrdio je.

(Hina)