Bošnjaković odgovorio HNS-u na prijetnje oko HOS-ove ploče

Član predsjedništva HNS-a, Tomislav Stojak jasno je rekao kako se HOS-ova ploča mora ukloniti u najkraćem mogućem roku. Ipak, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je kako se ona neće ukloniti do daljnjega te da nisu toliko ključni datumi već zakonito rješenje u okvirima postojećeg normativnog sustava”.

Već je ranije ministar Bošnjaković objasnio kako se ploča HOS-a neće maknuti dok se ne donese zakon kojim bi se sankcionirali simboli totalitarizama, ali i da se zakon neće donijeti dok Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima ne završi s radom, a planirano je da to bude u ožujku 2018. godine, javlja Direktno.hr

“Jasno je da se to može riješiti i ranije, prije nego što Povjerenstvo odradi ovaj jedan posao vezano na sveobuhvatnom rješavanju tog pitanja – simbola totalitarnih sustava. Vrlo je bitno kakav će Ministarstvo uprave, koje razmatra ovo konkretno pitanje, zauzeti stav i kakvo rješenje može predložiti”, kazao je Bošnjaković.

Podsjetimo, HNS-ovac, Tomislav Stojak, bio je vrlo oštar kada je u pitanju ovaj problem.

“Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma”, rekao je član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.