Bošnjaković o nestanku Brkićevog spisa: “Ne zvuči dobro”

FaH

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je aferu SMS.

“Ja s Milijanom jako dobro komuniciram, ovih dana nije bilo prilike, ali nismo stavili nekakav naglasak na to, ima puno drugih stvari koje su na hijerarhiji važnije. Neka institucije naprave svoje”, rekao je ministar RTL-u.

“Nažalost, to je moguće i to se zna događati. Tad se pokreće postupak rekonstrukcije spisa. To ne zvuči dobro i nije dobro, to ukazuje ili na nekakvu odgovornost ili nekakvu nesavjesnost. To će državno odvjetništvo unutar svojih procesa utvrditi kako je došlo do toga, provest će rekonstrukciju i u okviru toga će se vidjeti tko je odgovoran”, rekao je govoreći o nestalom spisu.

“Ne zvuči dobro, pogotovo tako važan spis, ali sačekajmo da vidimo gdje je to završilo, sad je to stvar procesa. Ono što je jako bitno, a što je također državni odvjetnik danas rekao, oni ljudi koji su zapravo navedeni kao nekakvi svjedoci su ispitani 2011. godine pred Županijskim sudom”, kaže Bošnjaković.

Na pitanje tko je kriv, kaže: “To ćemo tek vidjeti. Oni koji su postupali sa spisom, ali kao što smo danas čuli od državnog odvjetnika, određeni koraci su poduzeti, svi oni koji su trebali postupiti po spisu, priložit će dokumente i nakon toga će se rekonstrukcija kompletirati.”