Bošnjaković: Ne znam činjenice u slučaju Turudić

Dali je zakon jednak za sve ? Očito nije. Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić kako prenose mediji nije se htio zaustaviti policijskom presretaču zbog prebrze vožnje, a uz to na sud je pozivan tri puta ali se nije odazvao. Uz spomenuto treba dodati da je Tududić nedavno oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici ???

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kao i obično uvijek “vrluda” u izjavama pa je u srijedu kazao da ne zna činjenice u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je snimljen u prebrzoj vožnji i navodno se nije zaustavio policijskom presretaču.

“Moram se upoznati s činjenicama, ne znam činjenice”, kazao je ministar Bošnjaković novinarima ispred Banskih dvora.

Mediji su izvijestili da je Turudić snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda, piše u srijedu Večernji list.

U izjavi medijima Turudić je kazao da nije bježao policiji.

“Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti, što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču, zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Poslije sam se žalio na rješenje policije”, izjavio je za 24 sata.

Turudić je zbog prebrze vožnje pravomoćno 20. kolovoza kažnjen s 1000 kuna, odnosno 666,67 kuna ako kaznu plati u roku od 30 dana. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.