Borić (HDZ): Maras i Mrsić ‘nadriministri’, Milanović još nije pokazao račune

Nastavak sjednice Hrvatskog sabora

Zastupnicima Gordanu Marasu (SDP) i Mirandu Mrsić (Demokrati), koji su u utorak žestoko kritizirali Vladu i HDZ, Josip Borić (HDZ) uzvratio je kako su kao SDP-ovi ministri radili sve suprotno od onog što danas tvrde, te ponovio kako SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović još nije pokazao račune s kim je radio i koliko je novca dobio.

 “Ponovno jutros imamo laži nekadašnjih nadriministara Vlade Zorana Milanovića, Mrsića i Marasa koji se pretvaraju u glavne Milanovićeve jatake. Da bi jedan od njih bio uvjerljiviji osnovao je stranku od nekoliko članova, pa bi opet htio koalirati sa SDP-om iz kojeg je izašao”, izjavio je Borić u Hrvatskom saboru. 

 Mrsiću, koji je bio ministar rada, spočitnuo je da je imao priliku osiguravati bolje mirovine i plaće, ali da je radio sve suprotno. Jasno mi je da ovim “trolanjem i hejtanjem Vlade svako jutro” pokušavaju ostaviti dojam da bi bili aktualni, izjavio je HDZ-ov zastupnik, prozivajući bivše ministre da su u javnoj upravi povećali broj dužnosnika i broj agencija, dok aktualna Vlada radi suprotno.  

 Ostavili ste pad BDP-a, nezaposlenost, smanjene plaće..

Aktualnu Vladu, ustvrdio je, napadaju ministri koji su joj “kao normalno” ostavili 70 milijardi kuna javnog duga više, 12 kvartala pada BDP-a, 40 tisuća zatvorenih radnih mjesta, broj nezaposlenih koji se u jednom trenutku nije mogao pobrojati, bilo ih je više 400 tisuća, smanjene plaće u javnom sektoru, posebno učiteljima itd. 

 Pa sjetimo se odnosa Mrsića prema radu i radništvu, podigao je dob za odlazak u mirovinu na 67 godina, a danas je protiv toga, prozivao je Borić. 

 Osvrnuo se i na njihove kritike jučerašnjeg, kako je rekao, pobjedničkog skupa aktualne i buduće predsjednice države. 

SDP-ovci su ljuti, ljubomorni, jalni i sve im smeta 

 “Oni su ljuti, ljubomorni, jalni i sve im smeta, traže neke račune, a mi već danima pitamo za račune njihova kandidata da pokaže s kime je radio, koliko je novca dobio od tih klijenata i tko su ti ljudi, ali odgovora nema”, naglasio je. 

 SDP-ovcima je poručio da se ne trebaju baviti odnosima u HDZ-u jer imaju vlastitih problema. “Još i danas imate četvero blaženo suspendiranih koji ne smiju obnašati dužnosti u stranci, jedan je čak posebno označen jer je rekao da nikad ne bi uzeo 260 tisuća kuna stipendije”, izjavio je Borić.