BORAC PULSKOG TROJANA IVAN VITASOVIĆ NOKAUTIRAO PROTIVNIKA U DRUGOJ RUNDI. PRVAK JE FNC-A 18.06.2022

Odličan FNC-ov event u Karlovcu završio je borbom kojom smo dobili inauguralnog FNC-ovog prvaka u teškoj kategoriji. Ivan Vitasović tražio je četvrtu pobjedu u nizu, dok je Oli Thompson tražio prekid gubitničkog niza nakon dva uzastopna poraza.

Thompson je pažnju privukao činjenicom da je obojao kosu u ”plavo”, a Marko Bojković uoči meča izjavio je kako je Oli vjerojatno ”poludio u stare dane”. Agresivno je iskusni Britanac otvorio ovaj meč, ali Vitasović je ostao miran i s nekoliko kratkih i brzih udaraca primirio je Olija.

Thompson je tražio klinč nakon što je osjetio brzinu Vitasovića, ali brzo su se borci razdvojili i nastavili s razmjenama u stojci. Thompson je došao do rušenja nakon nešto manje od dvije minute borbe i završio je u gardu borca iz Pule. Vitasović je dobro neutralizirao napade Thompsona, ali nije ga uspijevao odvojiti u toj mjeri da se pridigne iz donje pozicije. Thompson je dobro kontrolirao Vitasovića iz gornje pozicije, ali nije uspijevao doći do prostora za uputiti nešto ozbiljnije udarce iz dominantnog položaja. Bolji je Thompson bio u prvoj rundi, ali nije Vitasović pretrpio nikakvu ozbiljniju štetu, prenosi Fightsite.hr.

Oprezno su borci ušli u drugu rundu. Thompson je bacao nešto lakše low kickove, a Vitasović je priliku tražio direktima. Nametnuo se Vitasović na sredini kaveza i preuzeo je kontrolu nad tempom. Thompson je u jednom trenutku krenuo u agresivni nalet, ali Vitasović ga umiruje lijevim krošeom. Sredinom druge runde, Vitasović ”iz ničega” izvlači lijevi high kick i Oli Thompson zaspao je na licu mjesta. Bio je to školski primjer klasičnog nokauta i jedan od najspektakularnijih poteza u povijesti ove još uvijek relativno nove promocije.

Iz ”udžbenika Mirka Cro Copa”, rekao je Matej Truhan opisujući ovaj potez.

Pulski Trojan dobio je još jednog FNC prvaka nakon Daniela Bažanta koji je u trećem mjesecu osvojio titulu u perolakoj kategoriji. Borci Zelga Galešića rade jako kvalitetno i to se odražava na njihovim nastupima.

Četvrta je ovo uzastopna pobjeda za Ivana Vitasovića. 30-godišnji Puljanin sada drži FNC-ovu i Megdanovu titulu u teškoj kategoriji, a ovo mu je deseta pobjeda u 16. profesionalnom nastupu (10-5-1).

Glas Istre