Bojan Glavašević iz Izraela: Je li doista potrebno u jednoj od najmodernijih vojsci svijeta koristiti fosforne bombe?

Izvor: Facebook

Saborski zastupnik Bojan Glavašević javio se u program N1 televizije iz Jeruzalema gdje je u posjetu izraelskom parlamentu.

“Današnji dan započinjemo sastankom sa izraelskim parlamentarkama i parlamentarcima, kasnije ćemo u danu imati brifinge u izraelskom ministarstvu obrane. Ovo je jedna vrlo šokirana nacija. Ono što se dogodilo u kibucima i na svim mjestima gdje su zločini počinjeni. U jednom je danu ubijeno 1400 civila”, rekao je saborski zastupnik Bojan Glavašević te dodao: “Brutalnost zločina je bila ekvivalentna nekim zvjerstvima iz Domovinskog rata”.

On navodi da se Izrael ima pravo braniti, ali je jako bitno kako to radi.

“Je li doista potrebno u jednoj od najmodernijih vojsci svijeta koristiti fosforne bombe? Ima mnogo toga za reći političkom vodstvu Izraela, ali mislim da su Izraelci jako svjesni situacije. Imao sam priliku razgovarati s obiteljima talaca i bili su jako kritični prema vladi Benjamina Netanayahua. Oni smatraju da odmazda nije trebala biti prioritet nego vraćanje otetih ljudi”, kazao je.

Također, on objašnjava kako su palestinski civili između čekića i nakovnja.

“S jedne strane je Hamas koji ih koristi kao živi štit, a s druge strane je izraleska odmazda. Imat ćemo priliku razgovarati s organizacijama civilnog društva koje djeluju u Gazi, barem neka varijanta insajderske priče iz Gaze. Čini mi se da svako navijačko ponašanje i stav je u svakom slučaju neprimjeren”, zaključio je.