Bogataši u Saboru – Škoro među prvima

????????????????????????????????????

Iako je rok za podnošenje imovinskih kartica saborskim zastupnicima istekao 22. kolovoza, na internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa još uvijek nema svih podataka.

U Povjerenstvu kažu da se imovinske kartice objavljuju nakon što ih se administrativno provjeri. Neki su kartice predali samo u elektroničkom obliku, no moraju ih, kažu, dostaviti i u fizičkom, isprintane i potpisane.

Ako ni nakon poziva Povjerenstva ne predaju karticu, može im se izreći od 2000 do 40.000 kuna kazne.

Jučer je objavljena imovinska kartica potpredsjednika Sabora i čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Prije ulaska u Sabor, kao glazbenik zarađivao je oko 450.000 kuna godišnje. Kao potpredsjednik Sabora prima plaću od 19.528 kuna. Ima ušteđeno 409.230 eura i 724.647 kuna, ukupno 3,8 milijuna kuna.

Škoro je prijavio 3,850.000 kuna potraživanja. Naslijedio je kuću u Višnjevcu vrijednu 380.000 kuna. Od samostalne djelatnosti kupio je i dvije kuće u Tribunju vrijedne 2,2 milijuna kuna. Supruga, među ostalim, ima kuću u Zagrebu procijenjenu na 4,4 milijuna kuna i polovicu građevinskog zemljišta vrijednog 1,2 milijuna kuna.

Večernji navodi i da zastupnici Marijana Puljak, Zlatko Hasanbegović i Bojan Glavašević nemaju prijavljenu ušteđevinu, a načelnica Omišlja Mirela Ahmetović nema nekrentnina.