Bježe od Bernardića: 12 istaknutih SDP-ovaca na godišnjem a sve kako bi izbjegli team-building u Ogulinu

Stranački team building u Ogulinu, koji će se održati 12. i 13. siječnja, naime, trebao je biti još jedna u nizu šansi da se SDP-ovci izmire i pokušaju otvoreno razgovarati o problemima, no već se počelo spekulirati da se tamo Bernardiću sprema oštra paljba te možda i odlazak nekoliko SDP-ovaca iz Kluba zastupnika.

S druge strane, neki u SDP-u tvrde da je Bernardić zapravo namjerno druženje organizirao u tjednu kada je velika većina onih koji bi mogli kritički progovoriti na skijanju ili na putu, pa mu se tako, prema informacijama Jutarnjeg lista, neće odazvati 15-ak visokopozicioniranih članova stranke.

A postoje i oni koji tvrde da Bernardić priželjkuje sukob kako bi opet mogao reći da je žrtva, odnosno da im je pružio ruku pomirenja, ali je oni nisu prihvatili.

Vrh SDP-a je u Ogulinu zakupio hotel Frankopan, najavili su dolazak između 50 i 70 ljudi, a za radni dio rezervirana je zgrada Pučkog učilišta. Za subotu je pak oraniziran posjetu ogulinskom Muzeju bajki i izlet na jezero Sabljaci.

No, od 36 članova Kluba zastupnika SDP-a, neće ih se odazvati petnaestak. Dio njih neće se odazvati jer im ne odgovara datum koji ulazi u sam kraj skijaškog tjedna, a dio će izgovor naći u nekim drugim obvezama, dok je pravi razlog to što ne žele, kako kažu, “statirati u Berinu političkom performansu”.

Na team buildingu tako neće biti Orsata Miljenića, Mihaela Zmajlovića i Siniše Hajdaša Dončića koji su na skijanju, a skijaju i Ranko Ostojić, Joško Klisović te Siniša Varga. Na godišnjem odmoru u Milanu je pak Milanka Opačić, na skijanje je otišla i Ana Komparić Devčić, a zbog obaveza prvog dana u Ogulinu neće biti ni Mirando Mrsić, dok se Bojan Glavašević ispričao obiteljskim obvezama. I Peđa Grbin je navodno na putu.

Čim su počeli stizati pozivi na sjednicu Kluba SDP-a sazvanu za 12. i 13. siječnja, SDP-ovci skijaši su se počeli buniti i upozoravati da taj datum ulazi u aranžmane koje su već ranije rezervirali i uplatili, no njihov se stranački šef na to oglušio. Takav Bernardićev stav neki su zastupnici doživjeli kao svojevrsnu provokaciju. Posebno zato jer su im pozivi za Ogulin stigli svega tjedan dana prije termina sastanka.

– Bernardić očekuje da će se tamo svi nezadovoljni članovi stranke okomiti na njega, da će biti izložen kritikama i napadima, nakon čega će izaći pred medije i glumiti žrtvu. Priprema scenarij po kojemu bi trebalo ispasti da pruža ruku pomirenja svojim oponentima, a oni su opet pljunuli u nju – kaže jedan SDP-ovac član Kluba zastupnika koji se neće odazvati pozivu u Ogulin jer ima druge obaveze, a ne bi, kaže, otišao i da je slobodan, piše Jutarnji list.