Bježao od policije pa udario u njihov automobil

Protiv 70-godišnjaka koji je pokušao pobjeći od policije nakon što mu je u automobilu otkriveno oružje podnijeta je kaznena prijava.

Brodsko-posavska policija podnijela je kaznenu i prekršajnu prijavu protiv 70-godišnjaka u čijem je automobilu otkriveno ilegalno oružje, a on je pokušao pobjeći od policijske kontrole i pritom oštetio njihovo vozilo.

Oružje je otkriveno u automobilu đakovačkih registracija parkiranom u ulici Josipa Rimca nedaleko graničnog prijelaza i trgovačkog centra City colosseum na zapadnom ulazu u Slavonski Brod.

Policija je izvijestila da je vozač otkriven u ponedjeljak 19. veljače oko 2,40 sati “u sklopu redovne kontrole koju su obavili policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod”.

“U jednom trenutku 70-godišnjak je stavio svoje vozilo u pogon i u pokušaju bijega… oštetio policijsko vozilo, no nije uspio pobjeći”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Kako su policajci u unutrašnjosti automobila uočili razno oružje ishodili su sudski nalog i detaljno pretražili vozilo. Pronašli su sedam komada ručnih bombi M75, karabin M48, automatsku pušku, dva pištolja, 39 komada raznog streljiva i spremnik za automatsku pušku, rekla je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Zbog istrage koja još traje Nujić u srijedu nije mogla Hini potvrditi dolazi li krijumčar s đakovačkog područja i koja je bila sudbina zaplijenjenog oružja. Neslužbeno se doznaje da je riječ o hrvatskom državljaninu koji nije sa slavonskobrodskog područja.

Nakon uhićenja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a potom i državnom odvjetništvu “na daljnje postupanje”.

Zbog sumnje za neovlašteno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari uhićenom prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, dok je za udaranje policijskog vozila kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.