Bjelovar – počinje obnova škola i domova zdravlja vrijedna 34 milijuna kuna

Foto: bbz.hr

Građevinski projekti u vrijednosti od 34 milijuna kuna, među kojima obnova škola i domova zdravlja, koji će uskoro početi na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvrsna su prilika za županijske građevinske tvrtke, ocijenili su u utorak na sastanku sa županom Damirom Bajsom predstavnici graditeljskih tvrtki, proizvođača građevinskog materijala i opreme za graditeljstvo.

Pred dovršetkom je raspisivanje javnog natječaja za odabir najpovoljnijih izvođača građevinskih radova na 11 školskih objekata i četiri doma zdravlja u županiji. Riječ je o obnovi objekata radi postizanja veće energetske učinkovitosti, a novac je najvećim dijelom osiguran iz fondova Europske unije.

“Postoji dobra mogućnost da se ti poslovi dobiju na natječaju. Logično je odabrati tvrtke koje rade na području naše županije, a konkurentne su na području cijele Hrvatske. Ovo je dosta veliki izazov jer su natječaji veliki i nadam se da će nekoliko obrtnika zajedno dati ponudu kako bi mogli i pristupiti. Na nama je da prezentiramo uvjete svima, kako bismo iskoristili mogućnost prijave na natječaj. Uz potporu komora i cehova nadajmo se da će prijava i biti. Mi ćemo natječaje i tendere pripremiti u relativno kratkom roku i sukcesivno ih raspitivati”, istaknuo je župan Bajs.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, na području Bjelovarsko-bilogorske županije radi 167 građevinskih tvrtki koje su prošle godine ostvarile 430 milijuna kuna prihoda.

“U zadnjih 16 godina, naši poduzetnici nisu prolazili na lokalnim natječajima i projektima, a provodili su ih negdje drugdje, stoga pozdravljam inicijativu županije. Mi ćemo okupiti poduzetnike da se jave na natječaj, bilo samostalno ili kao nositelji ponuda s podizvođačima i vjerujem da će se to dobro razvijati”, rekao je Jakov Ćorić, predsjednik županijske komore Bjelovar – HGK.

Hina