Bivšim radnicima “Elektrometala” isplaćuje se 7,8 milijuna kuna

Bivšim radnicima Elektrometala, bjelovarske tvrtke koja je potkraj prošle godine završila u stečaju, bit će isplaćeno ukupno 7,8 milijuna kuna, a odluku stečajnog upravitelja Franje Otročaka podržao je i odbor vjerovnika, objavljeno je u srijedu na stranicama Trgovačkog suda u Bjelovaru.

U stečajnom postupku tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora.

“Vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda izvršit će se dioba u iznosu od 100 posto priznatih tražbina, odnosno vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda isplatit će se 7.832.270,10 kuna”, izvijestio je stečajni upravitelj Otročak.

Vrijedi napomenuti i kako je novac za isplatu radničkih potraživanja stečen prodajom tvrtke- kćeri Elektrometala, Elektrometal – distribucija plina, koju je na usmenoj javnoj dražbi kupila Gradska plinara Zagreb za 41 milijuna kuna. Ostatak iznosa pripast će razlučnim vjerovnicima.